Byggbolaget IsoTimber utforskar cirkularitet bortom rådande paradigm

Byggbolaget IsoTimber har nyligen blivit omtalade då kändisparet Anja Persson och Filippa Rådin bygger sitt hållbara drömhus med deras material. Företaget utforskar cirkularitet på flera olika sätt. De tillverkar prefabricerade väggar av trä som går snabbt att sätta ihop och möjliggör en snabb och effektiv byggprocess.

IsoTimber vill gå längre än att införa de tuffaste certifieringarna för cirkulär ekonomi, genom att bland annat söka få igång samarbete med skogsägare som arbetar med plockhugge istället för kalhygge. De har också ställt sig bakom principerna i BEAR (Bearers of Earth Rights) som handlar om att i alla sina beslut och verksamheter söka agera som om naturen har rättigheter.

Hållbarhetsansvariga Janina Östling höll en presentation på webbinariet Cirkulära framtider för fred med jorden när sidan cirkularekonomi.se lanserades. Hon framhåller att cirkularitet rör sig om en djupgående lärprocess för företaget. Genom att vara transparenta med sina utmaningar har de fått nya värdefulla kontakter som lett arbetet vidare. Här nedan finns en länk till presentationen med ytterligare information om verksamheten.

Omslagsbild: Janina Östling

Läs mer (PDF)